søndag 13. mars 2011

Jevn, sjanserik og spennende kamp for Ullern.2 mot Nordby

På perfekte spilleforhold på Ferd tok Ullern.2 imot Nordby til treningskamp. Alltid spennende å måle seg i kamp i forhold til utvikling på det vi jobber med. Til nå har vi fokusert på å klarlegge den defensive prinsippene i fotball, og fra mange mål mot i januar mot Skeid har vi tatt flere steg i riktig retning.

Vi åpner bra mot Nordby, setter press på de hver gang de har ballen og vinner den hurtig tilbake. Når vi vinner ballen gir vi den derimot veldig fort og lett fra oss ved å trua samme rom som vi vant ballen fra. Husk gutter, der vi vinner ballen er det trang (det er et virkemiddel for å vinne den i utgangspunktet - konsentrere), så da må vi få ballen bort fra det området - ofte ved hjelp av en støtte eller at en skjermer ballen en runde før vi vender spillet. Ellers et langt bedre trøkk duellmessig enn på trening siste øktene, vi har en ok struktur og slipper de ikke til de store sjansene. Men vi er litt vel hissige på å vinne ballen i egen 16m, noe som fører til en klar straffe og 0-1 til pause. Er vi i balanse skal vi prøve å vinne ballen, er vi i ubalanse og nærme mål så er det hindre mål som er det viktigste.

I andre omgang blir det en sjanseorgie av de skjeldne, begge veier. Vi skaper flere enorme sjanser selv og det smeller både i stolpe og tverrligger, samt at vi har andre åpne store sjanser som vi setter over, utenfor eller på keeper. Positivt at vi kommer til mange sjanser, med mye god egentrening så vil slike sjanser sitte i fremtiden. I andre enden så slurver vi en del i vår frispilling bakfra og det gir Nordby flere ekstremt gode ballvinninger nærme vårt mål. Med andre ord så skaper de ikke så mye, men vi skaper det for de. Joachim skårer et flott mål etter en meget god enkeltmannsprestasjon, drar av en man med overstegsfinte og smeller ballen forbi keeper til 1-1. Kampen kan bikke begge veier, men Nordby klarer å utnytte en av sine sjanser og ruller inn 2-1 etter noe passivt duellspill av Ullern.

Flere viser seg frem og viser kvaliteter som på sikt kan gi plass i førstelagstroppen og kanskje helt til hospitering hos junior. Neste kamp for Ullern.2 er 2.april mot Helset, men frem til da skal flere være med både for første og tredjelaget.

Vi ses i morgen på feltet.

Rudi

1 kommentar:

JoachimHaarseth sa...

Jeg melder meg på treningen fredag.